EM-guld till Joseph Le Pluart i armbrytning

Ett guld, tre silver och ett brons blev resultatet efter EM i armbrytnings första dag då tävlingarna hölls i polska staden Rumia. Ikväll väntar tävlingar med höger arm.
(FOTO: Jimmy Cebula)

29 maj 2022  |  Annie Bondefelt

Europamästerskapen har inletts och för svensk del blev det trots en liten trupp fem medaljer till det svenska landslaget under den första tävlingsdagen. Högst upp på pallen klev Joseph Le Pluart som kom obesegrad till final där han vann mot Toni Lindström från Finland. Ikväll får Le Pluart liksom de andra svenskarna ytterligare en chans då tävlingarna fortsätter med höger arm.

– Han (Le Pluart) bryter otroligt rutinerat för att bara ha tränat i två år, dessa år har ju varit under pandemin vilket också kraftigt har försvårat möjligheten att sparra ordentligt. Dessutom har det varit brist på tävlingar, säger förbundskapten Jimmy Cebula om Le Pluarts insats.

Sverige kammade hem ytterligare medaljer genom Ronny Dahl som tog en silvermedalj liksom Sofie Davidsson, Patrik Berg knep en bronspeng och Daniel Augustsson tog silver i masterklassen. 

– Jag var tvungen att göra något annorlunda mot kvalet, jag försökte komma högre genom att få pallen höjd. Jag startade för att nå rem, när händerna går isär så brukar det dömas rem. Det gjorde det också och det blev en omstart men min gameplan höll inte hela vägen. Han var snabbare och vann matchen riktigt snyggt, nu ser jag fram emot tävlingarna i höger arm, säger Daniel Augustsson till budokampsport.se

För Tobias Axelsson blev det en fjärde placering medan junioren Andrei Dubinski laddar för kvällens matcher.

Samtliga medaljer med vänster arm

 -86 kg Sveriges flagga Joseph Le Pluart, guld
+105 kg Sveriges flagga Ronny Dahl, silver
+78 kg Sveriges flagga Sofie Davidsson, silver
-70 kg Sveriges flagga Daniel Augustsson, silver (master)
-78 kg Sveriges flagga Patrik Berg, brons

 

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52