Gabriella Ringblom leder ny SB&K-satsning

SB&K. Den forna världsmästarinnan i MMA Gabriella Ringblom ansluter till SB&K:s kansli för att driva projektet ”Kampsport för fler”. 
– Det är otroligt roligt att få vara med och bidra, säger hon till budokampsport.se.

22 juni 2022  |  Jonathan Broberg

2016 blev Gabriella Ringblom historisk som första svensk någonsin att vinna ett VM-guld i MMA.

Nu är hon kansliets nytillskott som projektledare för en satsning kopplad till Physical literacy, Kampsportsskolan och träning för personer med funktionsnedsättning kallat “Kampsport för fler”.

Projektet ska fokusera på att ge fler personer med funktionsnedsättning möjlighet att pröva på glädjefylld rörelse och uppleva kampsportens positiva effekter. I längden vill SB&K bidra till att fler är fysiskt aktiva, för livslång utveckling och hälsa.

– Fysisk aktivitet, idrott och hälsa är ämnen som står mig varmt om hjärtat. Jag har jobbat med det i olika former sedan tidiga tonåren och började vidareutbilda mig 2007. Parallellt med mitt företag inom träning och hälsa har jag arbetat med människor med olika typer av funktionsvariationer. Med andra ord, det känns verkligen otroligt kul att få jobba med detta projekt på SB&K.

Gabriella har idrottat i stort sett hela sitt liv. Både med idrotter i och utanför SB&K. Hennes MMA-karriär är både välkänd och djupt imponerande. Men hon har även tränat judo, BJJ, submission wrestling, boxning och thaiboxning.

– Kampsporten betyder väldigt mycket för mig. Jag började med judo när jag var sex år, elitsatsade på MMA i ungefär tio år och numera, efter min ögonskada, är det BJJ och submission wrestling som gäller. 

– Under lång tid har jag varit en av utbildarna på SB&K:s tränarutbildningar och utbildningar om Physical literacy. När jag såg att SB&K skulle göra den här satsningen sökte jag direkt rollen som projektledare, glad att just ”mitt” förbund kraftsamlar kring de här frågorna! Jag tror att vi kan åstadkomma mycket och jag hoppas kunna bidra till att fler söker sig till våra föreningar för att träna och tävla. Jag anser att idrott fostrar, på ett av de bästa sätten och vill få fler att uppleva dess fördelar.

Gabriella, som varit verksam ett par veckor i sin nya roll, har ägnat en stor del av sin tid till att skaffa sig en lägesbild för att på bästa sätt utforma detta projekt. Hon tar väldigt gärna emot tips och förslag från föreningar till det fortsatta arbetet.

För att komma i kontakt med henne, skicka ett mejl till gabriella.utbildning@budo.se.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

5
13
16