Alexander Gustafsson tillbaka i oktagonen ikväll

MMA. “The Mauler” går sin första match i UFC sen sommaren 2020.
(Foto: Per Häljestam/MMA Photos)

23 juli 2022  |  Mats Lilja

Nästan på dagen två år efter sin senaste match är 35-årige Alexander ”The Mauler” Gustafsson tillbaka i hetluften. Detta då han under lördagskvällen gör comeback i UFC med match mot ukrainaren Nikita ”The Miner” Krylov.

Matchen i lätt tungvikt ingår i galan UFC Fight Night: Blaydes vs. Aspinall på O2 Arena i London.

Svensken går in i mötet med tre raka förluster bakom sig mot Jon Jones, Anthony Smith och Fabricio Werdum. Mötet med Werdum den 25 juli 2020 tog slut efter 2,5 minut efter att Gustafsson fastnat i ett armlås.

Sedan dess har flera matcher gått i stöpet för Gustafsson av olika anledningar – mötet med Paul Craig i september 2021 ställdes in sedan svensken skadat sig och matchen mot Ben Rothwell i maj i år blåstes av sedan Rothwell blivit av med sitt UFC-kontrakt. Men i kväll är alltså den svenska MMA-ikonen äntligen tillbaka i tävlingssammanhang.

Senaste gången The Mauler stod som segrare i oktagonen var den 28 maj 2017, då han knockade Glover Teixeira. Hans professionella record är 18–7, varav 10–7 i UFC sedan debuten för organisationen 2009.

I samma gala går även svensknorske Jack Hermansson en match mot Chris Curtis, som ersatt den skadade Darren Till. Matchen avgörs i mellanviktsklassen och Hermanssons professionella record inför kvällen är 22–7, varav 9–5 i UFC.

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52