Forne VM-guldmedaljören gör comeback

THAIBOXNING. Hon vann guld i hemma-VM i thaiboxning i Jönköping 2016. I helgen, vid templet i Haninge, gör Anna Strandberg comeback i ringen efter flera års frånvaro.
– Det ska bli jättekul att gå match igen, säger hon till budokampsport.se.

25 augusti 2022  |  Jonathan Broberg

2016, under hemma-VM i Jönköping, utspelades ett par förtrollade guldtimmar – och en milstolpe inom svensk thaiboxning.

Det blev fyra guld genom Sofia Olofsson, Patricia Axling, Bea Malecki och Anna Strandberg.

Den sistnämnde gjorde 2016-VM till vändningarnas mästerskap, då hon vände prekära underlägen till segrar i såväl semifinal som final.

– Det är klart att det är inte så många som får möjlighet att uppleva ett VM-guld på hemmaplan. Det är ett stort minne för livet för mig. Jag minns matcherna fortfarande, jag var lite segstartad men lyckades vända till seger.

Anna Strandberg fortsatte 2017 med ett VM-silver men inför EM i Paris valde hon att ta ett break från thaiboxning och satsade på studier.

Sedan drygt ett år tillbaka har hon tränat thaiboxning igen och är alltså tillbaka i tävlingsringen på lördag igen under tempelmatcherna i Haninge.

– Det ska bli jättekul att gå match igen. Det har vuxit fram efter att jag började träna igen och suget är tillbaka. Att det blir just på galan vid templet i Haninge är extra roligt. Jag gick match där för flera år sedan och har ofta varit där som besökare och njutit av festligheterna. Det är en speciell inramning som ska bli kul att uppleva igen.

Men om comebacken för henne också innebär ny satsning mot landslag och medaljer igen, låter hon än så länge vara osagt.

– Jag tar en match i taget. Till och börja med är det jättekul att gå match på lördag igen. Och det är just så jag ser det här, som en kul grej för mig. Men om det blir fler matcher efter det här, det vet jag inte.

Hon ställs mot Sofia Kosunen från Göteborg i -69-kilosklassen.

– Jag vet inte så mycket om henne. Jag känner mig själv i bra form och att teknikerna fortfarande sitter hyggligt, så jag ska gå in och försöka göra det jag är bra på. Och ha kul.

Thaiboxningsgalan vid templet i Haninge börjar 13.00 på lördag, men själva firandet startar 10.00.

Text: Jonathan Broberg
Foton: Privat och Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52