VM-brons för Mirjam Björklund i shinkyokushin

KYOKUSHIN. VM i stilen shinkyokushin hölls i helgen i polska Kielce. Det blev ett brons för Mirjam Björklund i -60-kilosklassen.
– Självklart min största framgång, säger hon till budokampsport.se.
(Foto: Sanne Larsson)

28 september 2022  |  Jonathan Broberg

Det blev ett svenskt brons i shinkyokushin-VM i Polen i helgen.

Mirjam Björklund svarade för en oerhört stark turnering och delade tillslut bronset med japanskan Ramu Amikawi.

– Jag har inga särskilda känslor för själva medaljen just nu, vilket jag egentligen kanske borde ha? För mig är tävling mer personlig utveckling och att lyckas med det jag har tränat på, och försöka få ut detta på mattan. I framtiden kanske jag uppskattar framgången mer och får ett annat perspektiv på min insats.

Vägen till medalj gick via vinst mot Egla Guttierez från Honduras, vinst mot Azu Kodama och sedan blev det semifinal mot litauiskan Ruta Brazdzionyte.

– Vi har mötts tidigare och då vann hon ganska lätt. Denna gång ville jag göra bättre ifrån mig, vilket jag tycker att jag också gjorde. Men inte tillräckligt bra tyvärr. I slutet av ronden var hon den bättre av oss och domarna gav henne helt rättvist segern.

Björklund ser ändå bronsmedaljen som hennes bästa placering hittills.

– Den här placeringen är självklart min största framgång, men jag vet att konkurrensen är stenhård och det kan vara några få detaljer som avgör slutresultatet. Det är naivt att tro att man är bland de bästa i världen bara för att man tar ett brons. Nästa gång kanske jag förlorar första matchen.

Guldet i -60-kilosklassen vanns av japanskan Riri Ishihara.

För Sanne Larsson, som vi intervjuade inför mästerskapet, slutade VM med en seger och en förlust.

Fotot är en arkivbild

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0