Nikolija ”Nina” Milosevic tog EM-guld

MMA. Under lördagen avslutades EM och Nikolija ”Nina” Milosevic tog hem guldet efter finalmatch mot polskan Paulina Kontna.
(Foto: IMMAF)

1 oktober 2022  |  Annie Bondefelt

EM i MMA är över och Sverige fick en EM-guldmedaljör genom Nikolija “Nina” Milosevic. Svenskan började sitt mästerskap genom att vinna mot Mercedes Custodio Lopez från Spanien på teknisk knockout. Milosevic fortsatte med samma energi och taktik och vann även semifinalen i bantamvikt på TKO mot italienskan Giulia Grossi. I finalen ställdes hon mot Paulina Kontna från Polen och gjorde det för tredje gången, vann på TKO, och tog hem guldet till Sverige.

– När jag klev in i buren i finalen så kände jag mig lugn och glad på samma gång. Det kändes som jag redan hade vunnit innan jag klev in. Jag visste någonstans inombords att jag skulle vinna men inte hur och absolut inte att matchen inte skulle gå tiden ut. Det känns fantastiskt bra att ta det här guldet, EM-guldet var det enda som saknades på hyllan, säger Milosevic till budokampsport.se

Under dagen blev det även tre bronsmedaljer till Sverige genom Hanna Palmquist, Yrsa Sandin och Daniyal Shamkhalov. Sen tidigare hade den svenska truppen även tagit två juniormedaljer, Astrid Vikgren knep ett silver och Benjamin Hajijan tog en bronspeng.

Läs hur det gick för alla svenskarna som deltog i vår tidigare artikel från EM i MMA.

 

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52