Kampsportsfestivalen större än förr

KAMPSPORT. Efter två års frånvaro återvänder Kampsportsfestivalen. Till helgen väntas fler samlade tävlingar än förr till Stockholmsmässan i Älvsjö.
– Det känns förstås jättekul, säger festivalens koordinator Peder Finnsiö till budokampsport.se.

29 november 2022  |  Jonathan Broberg

Ett av årets stora kampsportsevent är i helgen tillbaka.

Kampsportsfestivalen i Stockholmsmässan i Älvsjö kommer innehålla fler tävlingar än förr, och även en hel del idrotter som är med för första gången kommer att ses.

– Det blir bland annat SM i kendo och SM i submission wrestling. Det blir två nya inslag till festivalen som ska bli roliga att följa. Vi har även Nordic Open i wushu med fler deltagare än nånsin och BJJ-tävlingen Battle of Stockholm med över 300 deltagare. Det blir ett fullspäckat schema.

Utöver tävlingar innehåller festivalen också träningspass, prova-på-möjligheter och uppvisningar med flera andra grenar.

– Vi har aktiviteter fredag, lördag och söndag. Generellt tycker jag att det är kul att både taekwondo och judo kommer att vara med. Eventet handlar ju om att visa så många olika kampsporter det bara går och då är det roligt att även idrotter utanför SB&K finns med.

Finnsiö menar vidare att även om själva ytan för kampsporten blir mindre är det fler större tävlingar än tidigare.

– Det är förstås jättekul. Vi har inte haft festivalen på två år och jag tycker det märks att folk är sugna på att vara med i år. Jag ser jättemycket fram emot helgen.

Här finns helgens program med samtliga hålltider.

Text och foto: Jonathan Broberg

56
48
57