SB&K:s koncept paradagen hålls på lördag

PARA. På lördag hålls SB&K:s satsning Paradagen hos Djurgårdens Kampsportsförening på Stockholms stadion.
– Det är ett prova-på-koncept för personer med funktionsnedsättning, säger SB&K:s idrottskonsulent Gabriella Ringblom till budokampsport.se.
(Foto: Urban Berggren)

16 mars 2023  |  Jonathan Broberg

Under 2022 startade SB&K satsningen Kampsport för fler. Projektet har blivit ordinarie verksamhet och Paradagen en del utav satsningen.

Det kommer att arrangeras aktivitet på Stockholms stadion hos Djurgårdens Kampsportsförening på lördag.

Foto: Jonathan Broberg

– Det är ett prova-på-koncept för personer med funktionsnedsättning. Vi vet att det är många föreningar hos oss som bedriver verksamhet, men målgruppen är bred och kan vara svår att nå. Så vi vill lyfta paraverksamhet, ge verktyg och bjuda in till träning för att hjälpa både individer och föreningar, säger Ringblom.

Tanken är att Paradagen kommer att hållas två gånger om året, en dag på vårkanten och en dag på hösten.

– Våra pilotföreningar har testat konceptet i Kumla och Helsingborg och då i samarbete med skolor. I helgen håller Djurgårdens Kampsportsförening i aktiviteterna, som har valt att anpassa dagen för barn med NPF-diagnos.

Nästa gång Paradagen är blir vecka 36.

– Vi kommer att lägga ut konceptet på vår hemsida och möjligheten att söka bidrag för att hålla dagen. Förhoppningen är att det blir en rolig dag och att fler föreningar kommer att arrangera Paradagen i sina träningslokaler eller i samarbeta med andra.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52