Fredrik Gundmark: Kul med ett fysiskt årsmöte igen

ÅRSMÖTE. På lördag stundar årsmöte i Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Mötet hålls fysiskt på World Trade Center i Stockholm med start 14.00.
– Jag ser mycket fram emot att träffa alla och hoppas på bra diskussioner och ett givande möte, säger ordförande Fredrik Gundmark till budokampsport.se.

22 mars 2023  |  Jonathan Broberg

Det är nu bara några få dagar kvar till Svenska Budo & Kampsportsförbundets årsmöte.

Det hålls fysiskt på World Trade Center i Stockholm med start 14.00.

Ordförande i SB&K Fredrik Gundmark blickar fram mot mötet.

– Jag ser mycket fram emot att träffa alla och hoppas på bra diskussioner och ett givande möte. Det ska bli kul med ett fysiskt årsmöte igen.

Redan innan pandemins intåg hade SB&K kikat på att kunna hålla digitala årsmöten. En del i det var att försöka få upp deltagarantalet till mötet.

– Vi kan konstatera att ett digitalt årsmöte inte per automatik lockade fler till årsmötet, samtidigt finns det andra positiva aspekter med att hålla det digitalt. Men jag tycker som sagt det ska bli kul att träffas och min känsla är att diskussioner och dialoger kring mötet blir bättre rent fysiskt.

Svenska Aikidoförbundet kommer på lördag att hålla sitt årsmöte både digitalt och fysiskt, ett så kallat hybridmöte. Gundmark hyllar initiativet.

– Det ska bli jättespännande att följa aikidons årsmöte och ta del av deras lärdomar kring att ha en hybridlösning. Jag tror att det kan vara en bra väg för årsmöten att gå.

Till SB&K:s möte har det inkommit tre motioner och fyra propositioner.

– Det är bra motioner som inkommit. En handlar om anläggningsfrågan, vi håller med motionären om att det är en viktig fråga men vi vill i dialog med motionären sätta en plan för arbetet innan vi skjuter till så mycket pengar som motionären föreslår. En annan motion handlar om disciplinnämnden. Och den tredje handlar om att kempo vill bli ett eget underförbund.

Årsmöten som hålls under lördag

14.00  Svenska Budo & Kampsportsförbundet
09.30  Svenska Aikidoförbundet
10.00  Svenska Brasilianska jiu-jitsuförbundet
10.00  Svenska Bujinkanförbundet
10.00  Svenska Capoeiraförbundet
10.00  Svenska Fullkontaktskarateorganisationen
10.00  Svenska Jujutsufederationen
10.00   Svenska Kampidrottsförbundet
10.00  Svenska Kendoförbundet
10.00  Svenska Kung fu & Wushuförbundet
11.00  Svenska Muaythaiförbundet
10.00  Svenska Shorinjikempoförbundet
10.00  Svenska Submission Wrestlingförbundet

 

Text och foto: Jonathan Broberg

56
48
57