Ki Pasanen inför EM i kyokushin

KYOKUSHIN. På lördag startar EM i kyokushin i Göteborg. Ki Pasanen tävlar i kata och ser förstås fram emot mästerskapet som för första gången hålls på svensk mark.
– Jag är riktigt laddad och längtar efter att få ställa mig på mattan, säger hon till budokampsport.se.
(Foto: Paula Bergström)

31 mars 2023  |  Jonathan Broberg

För första gången på svensk mark kommer EM i kyokushin att arrangeras.

Det hålls i Partille Arena i Göteborg under helgen.

Ki Pasanen tävlar i kata och är laddad.

– Det känns jättekul att få tävla och jag är väldigt taggad. Speciellt eftersom det är på hemmaplan. EM har jag haft som mitt huvudmål ett tag nu och jag är riktigt laddad och längtar efter att få ställa mig på mattan.

EM på hemmaplan, vad betyder det för dig?

– Det känns speciellt att det är på hemmaplan och man bli är lite extra taggad såklart. Självklart är det också positivt att man slipper resa lång och lägga mycket tid på annat. Nu kan jag lägga fullt fokus på bara tävlingen.

Med vilken målställningen tar du dig an mästerskapet?

– Självklart går jag in med målsättningen att stå högst upp på prispallen. Men så länge jag känner att jag gör mitt allra bästa och jag presterar så bra jag kan, så kommer jag vara nöjd.

Hur har uppladdningen varit?

– Uppladdningen har varit bra. Jag har fokuserat fullt på kata-träning och tränat på landslagets samlingar. Jag har även tävlat inför EM och då har formen känts bra. Dessutom har jag haft massa stöttning från min familj och från min hemmaklubb. Så jag känner mig riktigt förberedd.

Vad ser du mest fram emot på EM?

– Att få ställa mig på mattan och få göra riktigt bra kator. Få känna att min träning har gett resultat.

Text: Jonathan Broberg
(Fotot är en arkivbild)

47
38
39