Thaiboxnings-VM – så gick det för svenskarna idag

THAIBOXNING. Så är då äntligen VM i thaiboxning i Bangkok igång. Fem svenskar gick match under fredagen.

5 maj 2023  |  Jonathan Broberg

VM i thaiboxning i Bangkok är i gång. Och under den första tävlingsdagen har fem svenskar varit i farten.

Linus Bylander inledde först av svenskarna och hade det tyvärr tufft mot fransmannen Achille Robinet. Fransmannen vann de två första ronderna och kunder med det i ryggen se till att hålla Bylander ifrån sig under den tredje. Bylander gjorde ett gott försök med det räckte bara till en oavgjord tredje rond. Robinet vandrar vidare i VM medan Bylander får ta nya tag.

Landslagets första seger kom istället i den andra matchen en blågul ställde upp i. Emil Flystam gjorde en fin VM-premiär och vann på domaren bröt matchen. Nu väntar thailändskt motstånd i nästa omgång för Flystam.

För Mustafa Aboutaka slutade VM-premiären med seger. Domarna bröt matchen och i nästa omgång väntar turkiskt motstånd för Aboutaka.

Det blev emellertid förlust för Sofia Holmer. Hon förlorade de två inledande ronderna mot marockanskan Oumaima och hade behövt ett avslut i tredje för att gå vidare. Men det ville sig inte för Holmer den här gången och marockanskan tilldömdes även den tredje ronden.

I U23-VM blev seger för talangen Vilda Ekhorn. Hon vann samtliga tre ronder i sin första match under VM och möter marockanskt motstånd i kvartsfinal.

Text: Jonathan Broberg

1
5
4