Nyheter

Tre klara för U23 VM-finaler i thaiboxning

Fyra av de svenskar som fortfarande var kvar i turneringen gick sina semifinaler under dagen. Det blev tre vinster och en förlust för svenskarna. Fler semifinaler väntar.
Foto: Nicole Kaiser

VM i thaiboxning i Bangkok fortsätter. Under dagen gick fyra svenskar sina U23-semifinaler och tre av de är vidare till final.

Först ut var Emilia Koivisto, hon mötte Zineb Bouhmada från Förenade Arab Emiraten i -57 kg. Hennes motståndare var en duktig boxare men Koivisto utnyttjade sin räckvidd och fick in både spinning elbow och spinning back fist under matchen. Boumada pressade dock på och tyvärr blev det en svensk förlust med siffrorna 29-28.

Näst på tur var två svenskor som gick i parallella ringar, Vilda Ekhorn mötte Diana Zhussupova från Kazakstan i -54 kg (U23) medan Antonia Drevenlid tog sig an Michaela La Bianca från Australien i -60 kg (U23). Ekorn hade övertaget matchen igenom med sin starka boxning och Zhusspova fick ett antal räkningar innan matchen avgjordes till svenskans fördel.
Även Drevenlid imponerade stort i matchen mot australienskan, matchen i sig var jämn men Drevenlid pressade framåt genom alla ronder, hade en tuff boxning och såg inte ut att bry sig när La Bianca fick in sina offensiva tekniker.  Det blev en klar seger även för Drevenlid.

Dagens sista matchen var den mellan Dalian Dawody -71 kg (U23) och Vladimir Tulaev som tävlade under neutral flagg. Svensken hade lite svårt i första ronden när Tulaev visade upp en träffsäker boxning, svensken lärde sig dock snabbt och tog revansch i den andra ronden som hann vann. När matchens tre ronder var över stod Dawody även som vinnare och är tillsammans med Ekhorn och Drevenlid vidare till final medan Koivisto får nöjda sig med en delad tredjeplats.

Text: Annie Bondefelt