Nyheter

U23 VM-guld till Vilda Ekhorn och Dalian Dawody

THAIBOXNING. Idag gick U23-finalerna i VM i thaiboxning. Det blev två VM-guld och ett VM-silver för svenskarna nere i Bangkok.
Foto: Nicole Kaiser

Äntligen finaldags, under dagen avgjordes U23-finalerna i VM i thaiboxning. Först ut var Vilda Ekorn i -54kg som mötte Dung Nguyen Thi från Vietnam. Första ronden började lite trevande men slutade ändå med vinst, i andra ronden blev svenskan mer aktiv och började jobba mer med kontringar och armbågar. I den tredje och sista ronden stod Ekhorn för en övertygande prestation där hon även lyckades ge vietnamesiskan en räkning. Svenskan bröt ner sin motståndare successivt och lämnar VM med ett guld i bagaget.

Antonia Drevenlid klev upp i ringen mot Nguyen Thi Phuong Hau från Vietnam när finalen i 60-kilosklassen skulle avgöras. Matchen var jämn, Drevenlid hade fin boxning och hårda lowkicks medan vietnamesiskan bjöd på många armbågar och höll svenskan lite på distans genom frontkickar under vissa perioder. Vietnamesiskan tog hem de två första ronderna och i den sista satsade Drevenlid allt och pressade framåt i ett högt tempo. Trots svenskans kämpaglöd fick hon till slut se sig besegrad. VM-silver till Antonia Drevenlid.

Fransmannen Ilad Rachid var Dalian Dawodys motståndare under dagens sista finalmatch med svenskintresse. Svensken kopplade ett grepp om matchen redan från första stund och behöll kontrollen matchen igenom. Fransmannen gjorde fler försök att ta sig igenom Dawodys försvar men svensken blockade och pressade Rachid genom alla ronderna. Bra raka slagkombinationer, vassa knän och en dominant clinch var bara några av de verktyg som gav svensken VM-guld denna dag.

 

Tidigare i veckan fick även Emilia Koivisto VM-brons (U23) i 57-kilosklassen.

Stort grattis till medaljerna!

Text: Annie Bondefelt