Kampsportsdagarna återkommer senare i sommar

KAMPSPORT. Ifjol arrangerande Stockholms Budo & Kampsportsförbund Kampsportsdagarna på Sergels torg. Eventet återkommer även under 2023.
– Det är ju ett rätt så unikt tillfälle att kunna visa upp sin kampsport, säger Stockholm Budo & Kampsportsförbunds ordförande Peder Finnsiö till buokampsport.se.
(Foto: Mats Lilja)

16 maj 2023  |  Jonathan Broberg

Den 16-20 augusti återkommer Kampsportsdagarna under Sthlms Kulturfestival.

Det blir fem dagar fulla med olika former av kampsporter, mellan 12.00-20.00 varje dag. På lördagen planeras en större uppvisning. Det kommer att även i år hållas en paneldebatt kring anläggningsfrågan, menar ordförande för Stockholms Budo & Kampsportsförbund Peder Finnsiö.

– Hela programmet kommer att komma snart, men vi kan redan nu säga att vi kommer att ha en tävling under dagarna också. Så det blir ett fullspäckat schema.

Ifjol arrangerades dagarna för första gången och gensvaret var mycket bra.

– Vi har bara fått positiv feedback. Vi satte ihop programmet då på kort varsel, i år har vi mer tid att planera och förhoppningsvis göra det ännu lite bättre och roligare.

Budo- och kampsportsföreningar i Stockholm har fortfarande möjlighet att vara med under årets event på Sergels torg.

– Det är ju ett rätt så unikt tillfälle att kunna visa upp sin kampsport för en stor och kanske lite annan publik än den man vanligen visar upp sig för. Det är helt klart en bra möjlighet att synas och dessutom ha väldigt roligt ihop med andra, säger Finnsiö.

Kampsportsdagarna på Sergels Torg 2022. Instruktören David Dotsky i röd gi. Foto: Mats Lilja.

Text: Jonathan Broberg

 

51
43
52