ADV23: Kosttillskott

ANTIDOPINGVECKAN. Antidoping Sverige avråder från bruk av kosttillskott, annat än på rent medicinska grunder. Många kosttillskott på marknaden är otillräckligt kontrollerade och kan innehålla dopingklassade substanser. 
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

3 juli 2023  |  Kansliet

All användning av kosttillskott och eventuellt intag av förbjudna substanser genom kosttillskott är utövarens ansvar. I Världsantidopingkoden står det att idrottsutövaren har ett “strikt ansvar”.

Det innebär att när en idrottare lämnat ett positivt dopingprov så ställs utövaren själv ansvarig för de dopingklassade substanser som hittats. Oavsett om dopingsubstanserna kommer från mediciner eller kosttillskott så riskerar utövare alltid att bestraffas.

Läs mer om kosttillskott och dopingrisk på antidoping.se.

Text: Antidoping Sverige

 

Antidopingveckan 2023
Den 3-7 juli genomförs årets antidopingvecka (ADV23) i förbundets kanaler. Utöver eget material tipsar vi, som ovan, om läsning hos Antidoping Sverige. Det som publicerats under denna och tidigare veckor har vi samlat på budokampsport.se › antidoping.
51
43
52