ADV23: Vistelserapportering

ANTIDOPINGVECKAN. Vistelserapportering finns för att kunna göra oanmälda dopingkontroller under elitidrottares tränings- och uppbyggnadsperioder.
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

3 juli 2023  |  Kansliet

Eftersom det är närmast omöjligt att göra dopingkontroller utanför tävling om man inte vet var idrottaren befinner sig, så bistår individuella idrottsutövare, lag och specialidrottsförbund Antidoping Sverige med vistelseinformation. Att sköta sin vistelserapportering och därmed finnas tillgänglig för dopingkontroll är något av det bästa en elitidrottare eller ett lag ålagd(a) att vistelserapportera kan göra för att bidra i antidopingarbetet.

En elitidrottare som är ålagd kravet att vistelserapportera skickar information om var hen befinner sig under en vald 60-minutersperiod/dag, som ett maximum.

Idag, i de svenska kontrollpoolerna, finns ca 330 elitidrottsutövare och 68 lag från utvalda idrotter i Sverige som vistelserapporterar. SB&K har fyra prioriterade idrotter med cirka 20 aktiva som genomför individuell vistelserapportering.

Läs mer om vistelserapportering på antidoping.se.

Text: Antidoping Sverige

Antidopingveckan 2023
Den 3-7 juli genomförs årets antidopingvecka (ADV23) i förbundets kanaler. Utöver eget material tipsar vi, som ovan, om läsning hos Antidoping Sverige. Det som publicerats under denna och tidigare veckor har vi samlat på budokampsport.se › antidoping.
51
43
52