Höstens första tränarutbildning arrangeras i Östersund

UTBILDNING. Anmälan till tränarutbildning i Östersund och Stockholm har öppnat. Utbildningarna genomförs utan deltagaravgift.

11 juli 2023  |  Sofia Arnbom

I helgen genomfördes tränarutbildning steg 1 i Malmö. Utbildningen arrangerades i Malmö Budoklubbs lokaler med deltagare från sex olika föreningar.

– Det är alltid kul att möta deltagarna på våra utbildningar och deltagarna pratar ofta om hur givande det är att träffa andra ledare från olika föreningar och idrotter. Steg 1 är verkligen för alla medlemmar, oavsett erfarenhet eller träningsnivå. Jag ser våra tränarutbildningar som en stabil grund som alla tränare borde få med sig, säger utbildare Gabriella Ringblom.

Höstens första tränarutbildning arrangeras längre norrut i landet. Distrikt Nedre Norr står värd för steg 1 i Östersund den 23-24 september och följer upp med steg 2 i Sundsvall den 11-12 november. Alla medlemmar oavsett distriktstillhörighet är självklart välkomna att delta.

Klart är även att  steg 1 och steg 2 arrangeras parallellt på Bosön utanför Stockholm i mitten på oktober. Planering för fler tillfällen runt om i landet pågår.

Ingen deltagaravgift tas ut för den som genomför sin utbildning, detta tack vare återstartsstöd som förbundet erhållit för kompetensutvecklande insatser.

– Vår förhoppning är att det ger fler möjlighet att ta del av utbildningarna. Vi önskar även att fler föreningar aktivt arbetar med att erbjuda så många som möjligt från föreningen att delta. SB&K har en bra bit kvar till målet om 50/50. På riktigt. säger Sofia Arnbom, idrottskonsulent.

Utbildningstillfällen och länkar till anmälan finns på Förbund › Utbildning.

Varmt välkommen med din anmälan!

 

Text: Sofia Arnbom

2
8
10