Emma Lette: “En obeskrivlig känsla”

JUJUTSU. Igår vann Emma Lette VM-guld i jujutsu. Vi har fått hennes tankar om guldresan i Mongoliet.
– Jag har nog aldrig varit så här förberedd både fysiskt och mentalt, säger hon till budokampsport.se.

17 juli 2023  |  Jonathan Broberg

Det blev tre svenska medaljer i jujutsu-VM i Mongoliets huvudstad Ulaanbaatar igår.

Emma Lette blev världsmästare i -70-kilosklassen och så här dagen efter den stora bedriften säger hon så här till budokampsport.se.

– Just nu bara snurrar det! Det är en obeskrivlig känsla. Tror jag kommer behöva ett par dagar (eller veckor) att helt landa i det. Så just nu är tankarna överallt och ingenstans. Men jag är helt överlycklig!

Emma, hur skulle du beskriva ditt VM?

– Detta VM och denna uppladdning har varit helt olikt något tidigare mästerskap. Jag har nog aldrig varit så här förberedd både fysiskt och mentalt. Jag kände mig taggad och redo från start. Någonstans fanns också känslan att det var min tur. Sedan flöt allt bara på.

Finalen gick mot fransyskan Chloe Lanande, men vägen dit var minst lika avgörande som sjävla finalmatchen.

– Jag känner nog att finalen avgjordes under hela dagen. Hade jag inte åkt på dunderkast och fasthållning de sista sekunderna i första matchen, hade jag nog inte vaknat till i del två som jag gjorde. Och hade jag inte äntligen fått slå tyska Bauer, som länge varit ett hjärnspöke, så hade jag inte haft det självförtroendet och glädjen som jag hade med mig in i finalen. Väl i där låg fokus bara på att styra matchen dit jag ville och behålla kontrollen.

Nu stundar lite semester för henne.

– Nu ska jag bara försöka smälta vinsten och fira med vänner och familj. Sedan blir det semester där jag bara ska njuta!

Text och foto (arkiv): Jonathan Broberg

51
43
52