Christine Alveblad finalsköt i kyudo-EM

KYUDO. Det blev ingen svensk medalj under EM i kyudo, men det blev en femte plats i lagtävlingen och i individuellt skytte gick Christine Alveblad till finalskytte.
– Jag är glad och stolt över min prestation i EM, och har fått mersmak, säger hon till budokampsport.se.
(Foto: Linda Wohlin)

26 juli 2023  |  Jonathan Broberg

Det blev tillslut ingen blågul EM-medalj i kyudo i Polen under helgen.

Men det fanns ändå glädjeämnen. Laget slutade på en fin femteplats och i det individuella skyttet stod Christine Alveblad för en liten skräll, då hon nådde finalskyttet och slutade sedan på elfte plats.

– Vi kom till EM med ett nytt tävlingssystem som vi egentligen inte visste så mycket om på förhand. Under de förutsättningarna, och att vi tar med oss stora kunskaper för framtiden, känner jag att vi gjorde ett bra mästerskap.

Under lagtävlingen, där Alveblad tävlade med Uwe Klosa och Per Ybo, var Sverige exempelvis bara 0.23 poäng ifrån en silvermedalj.

Men det var i det individuella skyttet som Christine Alveblad visade framfötterna. Av 56 tävlande gick hon som en av 17 in i finalskyttet – och kom slutligen elva.

– Kanske att det nya tävlingssystemet passar mig rätt bra. Men jag har också känt att jag har gått framåt i mitt skytte och i min stil. Om stil och form sitter, vilket det gjorde under EM, blir det också bra resultat.

Gradering, SM och VM

Nästa stora sak för Alveblad sker redan i augusti då hon ska gradera i Frankrike. Efter det siktar hon mot SM i höst och vidare blickar hon mot nästa års stora händelse – VM i Japan i februari.

– Det blir en spännande och förhoppningsvis kul tid. Det är såklart att ett VM i Japan känns lite extra. Jag hoppas kunna prestera så att man blir uttagen dit, det är ett mål jag har.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52