Junior VM-brons till Toni Beljo

JUJUTSU. Ett VM-brons till Toni Beljo blev medaljskörden efter att juniortävlingarna i jujutsu fighting idag avslutades i Kazakstans huvudstad Astana.
(Foto: SvJJF)

25 augusti 2023  |  Annie Bondefelt

Junior-VM i jujutsu fighting är över för denna gång och det blev svenskt på pallen. 42 nationer deltog och bland dessa tävlande lyckades Toni Beljo ta en bronsmedalj i -94 kilosklassen (U21). Beljo hade en tuff start mot den slutgiltiga guldmedaljören, tysken Marcel Said, och förlorade matchen. Men Beljo tog revansch i återkvalet och tog sig fram till bronsmatchen där han vann mot Max Schulenklopper från Nederländerna.

Med på resan fanns också Livia Högbom som tävlade i -63 kg (U21). Högbom gick fem matcher och vann tre av dessa, tyvärr kom en av förlusterna mot Daria Gaudukchok i bronsmatchen. Tävlingen var Högboms första som U21 och trots förlusten visade hon genom turneringen att hon är redo att utmana.

Samma historia upprepade sig för Liam Mäkele i -85 kilosklassen (U21) som förlorade bronsmatchen mot Nikitin Nikita och därmed kom på en fjärdeplats.

Sist ut på mattan var Kasper Fager som tävlade i -66 kg (U18), tyvärr förlorade bägge sina matcher trots en bra insats.

 

Text: Annie Bondefelt

51
43
52