RF höjer säkerheten vid inlogg på IdrottOnline

FÖRENING. Identifiering via Freja+ kommer behövas vid inloggning på IdrottOnline för huvudadministratör, klubbadministratör och förbundsadministratör.
(Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån)

30 oktober 2023  |  Annie Carriage

SBK

För att ytterligare skydda idrottsrörelsens uppgifter höjer Riksidrottsförbundet (RF) nu säkerheten i IdrottOnline och aktiverar Freja+ vid inloggning för rollerna huvudadministratör, klubbadministratör och förbundsadministratör. I förlängningen kommer alla roller som kommer åt och kan ändra personuppgifter i IdrottOnline att omfattas.

Tjänsten, Freja+, är kostnadsfri via RF och för att kunna använda tjänsten behöver du en giltig svensk ID-handling. Istället för att logga in på IdrottOnline med email och lösenord kommer du logga in med Freja+. Du behöver ladda ner appen Freja och slutföra din registrering med hjälp av ditt svenska pass eller ditt nationella ID-kort, när registreringen är godkänt beviljas du Freja+. När du har aktiverat appen går det bra att slutföra din inloggning på IdrottOnline.

Läs mer om hur du skaffar Freja, hur du loggar in och hur du får support här.

 

Text: Annie Bondefelt Carriage

 

5
13
16