Sammy Voss vidare till semifinal

KICKBOXNING. Sammy Voss vidare till semifinal i -74 kg efter en spännande match mot Polen.
– Jag kände mig som Rocky Balboa, säger Sammy Voss till budokampsport.se

23 november 2023  |  Annie Carriage

Sammy Voss är vidare till semifinal i KL -74 kg efter en spännande match mot polacken Szymon Majewski. Polacken inledde starkast med högt tempo och tydliga tekniker som plockade poäng i första ronden. Men svensken hade ännu en växel som han visade i mitten på andra ronden, Voss tog ut avståndet och utnyttjade sin reach och som en maskin gick Voss fram med slagkombinationer och många rak slag mot huvud. Voss började sin turnering i 16-delssfinal och är nu framme i semifinal. 

– Första ronden är inte min rond men ge mig en och en halv rond så slutar de studsa så mycket och kommer ner på marken – och där har jag de. Efter andra ronden trodde jag det stod fel på poängtavlan, att jag fortfarande låg under och då tänkte jag att nej nu jäklar. Slutsnackat i tredje och jag kände som Rocky Balboa som plockade hem vinsten från Polen, säger Sammy Voss till budokampsport.se

Hur känns det att vara i semifinal?
– Jag kunde inte tänka mig, gjorde mig första match förra året och nu semi. Det börjar närma sig, riktigt härligt. Jag vill möta de bästa, jag vill se om jag verkligen kan det här, jag vill inte lämna något åt slumpen och jag ska se till att jag puschar mig till mitt bästa, säger Voss.

Josef Gunnarsson gick tidigare på dagen kvartsfinal i KL +94 kg mot den regerande världs- och europamästaren Rafal Gaszczak från Polen. Polacken visade prov på ett brett register redan från start med kombinationer som var svåra att bryta. Gunnarsson svarade bra med kontringar med tunga lowkicks medan han försökte avgränsa polackens yta vilket visade sig svårt på tatami-mattan. Bägge fighters höll ett högt tempo matchen igenom och Gunnarsson gjorde en mycket bra insats mot världsmästaren men det räckte inte hela vägen tyvärr.

 

Text: Annie Bondefält Carriage

2
8
10