Dopinglistan 2024 – nu på svenska

ANTIDOPING. Nu finns dopinglistan för 2024 på svenska. Listan berättar om vilka substanser och metoder som är förbjudna inom idrotten.

12 december 2023  |  Kansliet

Listans innehåll fastställs av World Anti-Doping Agency (WADA) och uppdateras årligen. Som uppmärksammats tidigare har dopinglistan för 2024 varit tillgänglig på engelska samt franska sedan oktober. Antidoping Sverige tar fram en översättning på svenska och nu finns 2024 års lista tillgänglig.

Det finns även en svensk översättning av “Bevakningsprogram 2024”, listan över substanser, som ännu inte finns på Dopinglistan, vilka WADA övervakar för att kunna upptäcka möjligt missbruk inom idrotten. “WADA:s sammanfattning av förändringar i Dopinglistan” finns också den att läsa på svenska.

Läs mer på antidoping.se
» Dopinglistan 2024 på svenska

Text: Sofia Arnbom/Antidoping Sverige

0
0
0