Tre svenska finalplatser säkrade i MMA-EM

MMA. Europamästerskapen i MMA dundrar vidare i Belgrad. Och imorgon, lördag, är det finaldag där tre svenskar är kvalificerade. Det handlar om Anton Ringvall, Arsen Tuganov och Bianca Kristensson.
(Illustration: Ida Brogren)

5 april 2024  |  Jonathan Broberg

För junioren i herrarnas weltervikt Emin Omic slutade EM-resan i kvartsfinal, efter en fin vinst i EM-premiärens åttondel.

I herrarnas flugvikt vann Arsen Tuganov sin kvartsfinal över danske Mikkel Emil, men föll i semin mot irländaren Kian McCarton. Därmed blev det en bronsmedalj för Tuganov.

En av de som imponerat mest hittills i landslagets framfart i Belgrad är bantamviktaren Enes Ahmemulic. Han har via tre vinster tagit sig hela vägen fram till final, som går på lördag. I final är också lättviktaren Anton Ringvall som via två vinster är final. I damernas fjädervikt blir det en direktfinal. Och för Bianca Kristensson, som för både Ahmemulic och Ringvall, väntar ukrainskt motstånd.

Hanna Palmqvist, som för övrigt är nominerad till Kampsportsgalan senare den här månaden, hade det emellertid tuffare. Océane Samson från Frankrike vann deras kvartsfinal.

Med det innebär att fyra svenska medaljer är säkrade. 

Text: Jonathan Broberg

2
8
10