De nominerade till Kampsportsgalan – Årets förening

KAMPSPORTSGALAN. I fem olika artiklar inför stängningen av röstningen, går vi igenom de nominerade – kategori för kategori. Turen är kommen till Årets förening.

9 april 2024  |  Jonathan Broberg

Den 20:e april är det dags för Kampsportsgalans återkomst, efter några års frånvaro.

En jury har som vanligt tagit fram de nominerade, men det är via röstning från allmänheten som avgör vem pristagaren i respektive kategori blir. Den 12 april stänger röstningen.

I den här artikeln går vi igenom de nominerade till Årets förening.

För att ens kunna bli nominerad bör Årets förening passa in i prisets definition:
“Den här föreningen är en plats där medlemmar mår bra, utvecklas och tillsammans påverkar verksamheten. Föreningen ligger i bräschen när det gäller ansvarstagande, trygghet och utveckling.”

De nominerade i Årets förening
Aikidoföreningen Riai Aikido Dojo
“En förening där rörelseglädje fritt från tävling står i fokus och där träning över köns- och åldersgränser är en självklarhet. Har under året arrangerat barn- och ungdomslägret Happy Summer Camp, en ledarutbildning i Happy Aikido-anda och Happy Aikido-lajv. Happy Aikido-lajv är ett koncept som tog sin slutgiltiga form under 2023. Konceptet väver in den praktiska aikido-träningen i ett historiskt sammanhang, utmanar deltagarna att följa bushido (samurajernas hederskodex) samtidigt som det erbjuder teambuildning till ledarna.”

Föreningen Redline
“En förening där människor med olika bakgrund och åldrar kan mötas. Föreningen ger sina medlemmar möjligheten att vara sig själva och uttrycka sig genom rörelse vilket skapar en glädjefylld gemenskap och inspirerar till utveckling. Föreningen växte under föregående år med 40 procent och är en av de föreningar som genomgått Antidoping Sveriges e-utbildning Vaccinera Klubben.”

Området IF
“Föreningens syfte är att förebygga att barn och unga hamnar i kriminalitet. Under 2023 lyckades föreningen nå ett samarbetsavtal (Idéburet Offentligt Partnerskap, IOP) med Huddinge kommun med målet att stärka folkhälsan och där kommunen står för lokalen. Föreningen vill erbjuda barn i närområdet träning, cv-skrivning och läxhjälp och har tillsammans med en privat finansiär hjälpt 44 personer att ta körkort under de senaste fem åren.”

Stark IF
“En förening med stark uttalad värdegrund där alla verkligen är välkomna. Har under 2023 arrangerat fyra läger för barn, ungdomar och vuxna samt utökat antal barnpass för att möta en ökad efterfrågan. Blev Bästa klubb under SM 2023 både inom BJJ och submission wrestling och tog fem VM-medaljer.”

 

Rösta på din favorit till Årets förening här.

Eventet

Datum: Lördag 20 april
Tid: insläpp 19:30
Plats: Kägelbanan, Mosebacke Torg 1 (Stockholm)
Pris: 350:-, i biljettpriset ingår ett glas mousserade.

Biljett till galan

Köp biljett till Kampsportsgalan via billetto.se, här.

Text: Jonathan Broberg/Annie Carriage

2
8
10