SB&K välkomnar LudoSport ljussvärdsfäktning

LUDOSPORT. Under årsmötet valdes en ny idrott in i förbundet, LudoSport ljussvärdsfäktning. Idrotten har funnits i Sverige sen 2015 och har sitt ursprung i Italien.
(Foto: LudoSport ljussvärdsfäktning)

6 maj 2024  |  Annie Carriage

LudoSport Ljussvärdsfäktning är en snabb och dynamisk sport där deltagare använder ljussvärd bestående av metallskaft och plastblad. Målet är att träffa motståndarens kropp för att få poäng och duellerna är oftast korta, vanligtvis under en minut. Trots den intensiva aktiviteten utförs teknikerna med noggrannhet och kontroll för att säkerställa säkerhet utan behov av tung skyddsutrustning.

Idrotten har funnits sedan 2006 och kom ursprungligen från Italien och spred sig därefter till USA och runt om i Europa, inklusive Sverige dit idrotten kom 2015. En framträdande värdegrund inom LudoSport är att stötta träningskamrater, visa omtanke för sig själv och andra, samt att alltid respektera varandra.

I veckan kommer vi även att publicera en intervju med Andrea Ferrario, styrelseledamot i LudoSport Sweden samt ordförande i Stockholmsföreningen Stockholmsskolan.

Text: Annie Carriage

2
8
10