“Vi vill dra upp kickboxningen ur källaren”

19 maj 2009  |  Tony Svensson

En enda ring, nersläckt ljus och inmarsch till musik är viktiga beståndsdelar i en kampsportsgala. Det tar arrangörerna av SM i kickboxning fasta på när tävlingen brakar loss på lördag. Och förhoppningen är att lyfta fram idrotten och fylla hallen.

Vårens intensiva tävlingssäsong fortsätter. Till helgen är det dags för kickboxnings-sveriges elit att drabba samman i Idrottshusets största hall i Jönköping.
    – Det blir mer fullkontakt i år, speciellt low kicks, berättar Michael Bergh som är en av arrangörena. Det beror nog på att det har blivit fler fullkontaktscuper i Sverige den senaste tiden.
    I oktober och november är det VM i kickboxningens olika grenar och de sista arbetet med uttagningarna till den svenska VM-truppen görs i samband med SM. Det borde kunna motivera en och annan av SM-deltagarna att göra sitt yttersta och ge en tävling med nerv och glöd.
    Arrangörerna har också andra planer för att göra SM till en attraktiv tävling.
    – Finalerna kommer att gå som galor eftersom det är det som lockar folk, säger Michael Bergh. Vi försöker pusha för idrotten och dra upp den ur källaren.
    Ungefär kl. 15 blir det lightcontaktsfinaler och då eftersträvar arrangörerna mer galakänsla. Kl 17 är det tänkt att fullkontaktsfinalerna ska gå och då blir det ännu mer gala med en enda ring, nersläckt ljus och inmarsch till musik. Förhoppningen är att visa upp kickboxningen – och helst fylla hallen.

Foto: Michaela Thun Lindenblad

51
43
52