Tradition och tävling vid Thailändska templet

Det luktade Thailand. Det lät som Thailand. Det såg ut som Thailand. Den årliga sommarfesten vid Thailändska Templet i Haninge är en härlig upplevelse för alla sinnen. Dessutom bjöds det på kvalitativ thaiboxning.

Sommarfesten vid Thailändska templet i Haninge är en tradition. Här kan du bevittna munkar, ta del av det thailändska köket, få insikt i buddhismen och uppleva thaiboxning. Den som någon gång har varit i Bangkok och gillar det, blir definitivt inte besviken.

1 september 2009  |  Jonathan Broberg

Det luktade Thailand. Det lät som Thailand. Det såg ut som Thailand. Den årliga sommarfesten vid Thailändska Templet i Haninge är en härlig upplevelse för alla sinnen. Dessutom bjöds det på kvalitativ thaiboxning.

Sommarfesten vid Thailändska templet i Haninge är en tradition. Här kan du bevittna munkar, ta del av det thailändska köket, få insikt i buddhismen och uppleva thaiboxning. Den som någon gång har varit i Bangkok och gillar det, blir definitivt inte besviken.

Uppskattningsvis 2000 personer befann sig vid templet denna dag. Samtliga njöt av god mat, trevligt sällskap, uppträdanden, bröllop (ja, faktiskt) samt någon slags religiös ritual som medförde lite meditation.

“Fantastisk ära”
Dagen innan festen hade regnet öst ner och förvandlat gräset till en lerig åker. Men under festligheterna sken solen och spred värme omkring sig. Det tackade framför allt thaiboxarna för.
   – Vi hade beställt sol, så vi var självklart glada över det, berättar Peter Lööf tränare och ägare av Slagskeppet som till dagen skickade sju fighters och vann sex av dessa kamper.

Peter var mycket nöjd med resultatet och tyckte överlag att matcherna bjöd på ganska god kvalitet.
   – Absolut. Det var någon match som var ojämn, men på det stora hela höll det sportsliga hygglig kvalitet.

Slagskeppet har varit med på tre sommarfester i rad och för klubben börjar det att bli en trevlig tradition. Samtidigt är det också ett bra forum för att synas med idrotten.
   – För oss är det en fantastisk ära att vara här. Vi har skaffat oss en speciell relation med templet och alla som tävlar här gillar verkligen omgivningen och miljön. Vi kommer att fortsätta att vara delaktiga i de här festligheterna.

Text och foto: Jonathan Broberg

51
43
52