Therese Gunnarsson fick RF:s elitidrottsstipendium

Foto Ängelholms KickboxningsklubbRiksidrottsförbundet, i samråd med Svenska Spel, delar varje år ut stipendium till olika idrottare landet runt. I år delades 53 stipendium ut och inom budo- och kampsportsvärlden blev Therese Gunnarsson i kickboxning en lycklig mottagare.

2004 började Therese Gunnarsson att träna kickboxning. Snabbt etablerade hon sig som ett namn för elit och blev landslagsstjärna. Hon har bland annat vunnit EM-medaljer.

8 september 2009  |  Jonathan Broberg

Foto Ängelholms KickboxningsklubbRiksidrottsförbundet, i samråd med Svenska Spel, delar varje år ut stipendium till olika idrottare landet runt. I år delades 53 stipendium ut och inom budo- och kampsportsvärlden blev Therese Gunnarsson i kickboxning en lycklig mottagare.

2004 började Therese Gunnarsson att träna kickboxning. Snabbt etablerade hon sig som ett namn för elit och blev landslagsstjärna. Hon har bland annat vunnit EM-medaljer.

För några dagar sedan blev hon återigen uttagen till VM i både fullkontakt och low kicks och idag kom nästa glada besked. Therese tilldelades RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium värt 40 000 kronor.
   – Alltså, jag blev så glad att jag bara hoppade omkring hemma och skrek, säger hon till budokampsport.se

Therese trodde först inte det var sant när beskedet dinglade ner i brevlådan. Först tänkte hon till och med att det var något negativt.
   – Erhållit, tänkte jag, vad betyder det. Ska jag betala något, var min spontana reaktion. Sedan förstod jag att jag hade fått stipendium och nu är jag så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

“Underbart träningsflitig”
Några planer för vart pengarna ska gå till har hon av naturliga skäl inte riktigt hunnit tänka på.
   – Nej, men det här kommer hjälpa mig oerhört mycket. Jag kommer att kunna köpa mig bättre skydd, åka iväg och sparras och möjligen även ett träningsläger utomlands.

Therese tillhör Ängelholms kickboxningsklubb. Hennes tränare Martin Eisengarten, som också är landslagscoach, blev också väldigt glad för Thereses skull.
   – Är det någon som är värd det här är det Therese. Hon är engagerad i klubben, här har hon en egen barngrupp som hon tränar. Hon är också så underbart träningsflitig och är alltid kvar sist. Jag är jätteglad för att Therese fick detta stipendium.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52