Jesper Waldestål, nybliven dubbel EM-medaljör

Nyligen avslutades EM i både jodo och iaido. Sverige lyckades ta medaljer i båda mästerskapen, vilket Jesper Waldestål var en stark bidragande orsak till.– Egentligen är medaljer bara en bonus. Det som verkligen betyder något är vilken nivå man själv kan ligga på, säger Jesper till budokampsport.se.


23 november 2009  |  Jonathan Broberg

Nyligen avslutades EM i både jodo och iaido. Sverige lyckades ta medaljer i båda mästerskapen, vilket Jesper Waldestål var en stark bidragande orsak till.


– Egentligen är medaljer bara en bonus. Det som verkligen betyder något är vilken nivå man själv kan ligga på, säger Jesper till budokampsport.se.

Jesper Waldestål är Sveriges senaste EM-medaljör inom budo och kampsport. När EM i både iaido och jodo avgjordes i Holland stod Jesper ut med ett silver i jodo och ett brons i iaido.

Jesper åkte till Holland med mål om medalj, men blev positivt överraskad då han vann silvret i jodo.
   – Ja, det kan man väl säga. Jag började satsa på jodo så sent som i våras. Min sensei ville ha med mig i landslaget och det gick ju hyfsat.

Bronset i iaido var mer väntat. Där är Jesper ett etablerat namn.
   – Samtidigt är det otroligt hård konkurrens där uppe i toppen. Jag är helt klart nöjd med min prestation, även om jag ser medaljer mer som en bonus. Det viktiga är vilken nivå man befinner sig på.

För Jespers del väntar nu ett par veckors vila. Sedan drar en ny satsning i gång, då ett läger är inplanerat.
   – Jo, så är det. Jag kommer givetvis att smälta det här och sedan är det bara att ta nya tag mot nya utmaningar.

Text: Jonathan Broberg

1
5
4