Glima fortsätter att informera utomlands

Glimas ordförande Lars Magnar Enoksen fortsätter att sätta idrotten på världskartan. I höstas åkte Lars till USA och nu är det dags för Schweiz att lära sig mer om den uråldriga fornnordiska brottningsstilen.

Denna gång kommer Glima att synas på ett 2-dagarsläger mellan Genève och Lausanne. Schweizarna har annonserat stort om Lars ankomst och redan nu är ett 40-tal personer inbokade på föredraget.

21 januari 2010  |  Jonathan Broberg

Glimas ordförande Lars Magnar Enoksen fortsätter att sätta idrotten på världskartan. I höstas åkte Lars till USA och nu är det dags för Schweiz att lära sig mer om den uråldriga fornnordiska brottningsstilen.

Denna gång kommer Glima att synas på ett 2-dagarsläger mellan Genève och Lausanne. Schweizarna har annonserat stort om Lars ankomst och redan nu är ett 40-tal personer inbokade på föredraget.

    – Det är jättekul, verkligen. Det här blir något helt annat än det jag höll i USA. Det här kommer att handla om kulturhistorik och fornnordisk mytologi, och hur brottning och glima har beskrivits där, säger han till budokampsport.se.

Lars reser till Schweiz redan idag. Sedan startar lägret under lördagen.

0
0
0