Nomineringarna till Kampsportsgalan

Juryn är enig. Sent i går natt blev nomineringarna till Kampsportsgalan 2010 klara. En och en kommer nu de nominerade i priskategorierna att presenteras. Varje dag klockan 10.00 offentliggörs nomineringar för vardera priskategori. Först ut är ”årets ledare”.

19 februari 2010  |  Jonathan Broberg

Juryn är enig. Sent i går natt blev nomineringarna till Kampsportsgalan 2010 klara. En och en kommer nu de nominerade i priskategorierna att presenteras. Varje dag klockan 10.00 offentliggörs nomineringar för vardera priskategori. Först ut är ”årets ledare”.

Kampsportsgalan närmar sig. I går kväll sammanträdde juryn i Stockholm och kom fram till de som kommer att bli nominerade i respektive priskategori. Till juryns hjälp hade mängder med förslag på nomineringar inkommit till www.kampsportsgalan2010.se. Under de knappa två veckor som allmänheten kunde förslå sina egna favoriter kom 330 förslag på vinnare.

Karin Mattsson Weijber delar ut årets ledare
De nominerade i varje priskategori kommer att presenteras 10.00, en och en tills samtliga nominerade har offentliggjorts. Först ut är ”årets ledare”. Priset kommer att delas ut på galan av Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber.

De nominerade är:

– Urban Aldenklint (aikido)
– Omar Ahmedin (karate)
– August Wallén (MMA)
– Virpi Alajarva (kyokushin)

Urban Aldenklint är ordförande i Sveriges största aikidoklubb, Iyasaka. Urbans hängivenhet till sin idrott är storstilad och han är dessutom väldigt mån om att utveckla yngre förmågor.

Omar Ahmedin är en mycket ödmjuk och kompetent instruktör på Budogymnasiet. Omar har under flera år byggt upp en tradition bland sina elever som gjort RIG-eleverna till heta utmanare vid tävlingar även på seniornivå.

August Wallén är en pionjär inom modern svensk kampsport. August har ett öga för att få fram talanger och hans klubb Gladius innehar Sveriges just nu kanske hetaste MMA-fighter, Alexander Gustavsson.

Virpi Alajarva är en färgstark ledare inom kyokushin. Länge har hon och hennes klubb varit ledande inom svensk kyokushin och själv har hon ett hjärta som klappar hur mycket som helst för budo.
 

All information om Kampsportsgalan här.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52