Fighter Magazines årets fighter – de nominerade

Sista priset ut att ha nominerade på Kamsportsgalan den 20:e mars är Fighter Magazines årets fighter. Här presenteras de nominerade i kategorin.

4 mars 2010  |  Jonathan Broberg

Sista priset ut att ha nominerade på Kamsportsgalan den 20:e mars är Fighter Magazines årets fighter. Här presenteras de nominerade i kategorin.


Kampsportsgalan närmar sig allt hastigare. Den 20:e mars på Clarion Hotel Sign sker årets stora kampsportsfest. På galan kommer tolv priser att delas ut, varav elva har fyra stycken nominerade för priset.

Fighter Magazine är tillsammans med Nyheter24 och Svenska Budo & Kampsportsförbundet arrangörer av galan och Fighter Magazine kommer där att dela ut ett av priserna, årets fighter.

De nominerade är:

– Caroline Ek
– Alexander Gustafsson
– Nils Widlund
– Amir Albazi

Caroline Ek tog under 2009 mästarbältet i kickboxningens finrum, WAKO Pro. En prestation ingen svensk tidigare mäktat med.

Alexander Gustafsson slog igenom med dunder och brak under 2009. Han fick göra UFC-debut och vann tidigt på knock. Alexander, som bara är 22 år, har visat att framtiden onekligen ser ljus ut för honom och för svensk MMA.

Nils Widlund har under 2009 tagit stora steg framåt. Trots att han har varit med ett tag var 2009 Nils stora genombrottsår, med de dubbla gulden i WTKA-VM som främsta merit.

Amir Albazi är mycket ung och mycket lovande, men redan en etablerad kugge inom submission wrestling och BJJ. Amir vann som 16-åring i våras SM i 61-kilosklassen i submission wrestling och hade det inte varit för hans ringa ålder, hade han sannolikt även varit högaktuell för det landslag som åker till FILA-VM senare i vår.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52