Boken om förbundet är släppt

I helgen var det både årsstämma och Kampsportsgala. Men ytterligare en stor händelse har hänt. Svenska Budo & Kampsportsförbundets 50-årsjubileumsbok ”Tävling, träning, tradition” är släppt. Den går nu att inhandla hos samtliga stora nätbokhandlare.
   – Det är en mycket välgjord bok, säger en av de två redaktörerna Lars Magnar Enoksen till budokampsport.se.

25 mars 2010  |  Jonathan Broberg

I helgen var det både årsstämma och Kampsportsgala. Men ytterligare en stor händelse har hänt. Svenska Budo & Kampsportsförbundets 50-årsjubileumsbok ”Tävling, träning, tradition” är släppt. Den går nu att inhandla hos samtliga stora nätbokhandlare.
   – Det är en mycket välgjord bok, säger en av de två redaktörerna Lars Magnar Enoksen till budokampsport.se.

Svenska Budo & Kampsportsförbundet fortsätter sitt 50-årsfirande. Nu släpps boken ”Tävling, träning, tradition”. En bok om Svenska Budo & Kampsportsförbundets 50-åriga historia. 

Boken behandlar dels samtliga förbundets idrotter men också intervjuer med personer som kan ses som pionjärer inom svensk budo och kampsport.
   – Det var ett av målen när vi började att planera boksläppet. Vi ville ha en bok som tar upp allt från ursprung till idag. Det som har varit roligt är att alla som har blivit intervjuade har berättat öppet och ärligt också om vårt förbunds inre konflikter, vilket i sig också har varit viktigt för vårt förbunds utveckling.

För budouvar och kampsportsnördar
Lars Magnar Enoksen är en av två redaktörer. Den andre är Stefan Stenudd. Lars Magnar menar att många årsböcker ofta blir för plottriga med framförallt för mycket bilder.
   – Vi ville hålla layouten så enkel som möjlig. Vi har naturligtvis bilder med, men istället för att ta med allt har vi valt de allra mest högklassiga. Vi har generellt varit ganska hårda i vår redigering.

Lars Magnar, kan boken tillföra något även åt de som inte är kampsportsnördar?
   – Hahaha. Alltså den är ju riktad åt budouvar och kampsportsnördar. Det viktigaste är att de blir nöjda och det är jag övertygade om att de blir. Men visst, vissa delar av boken kan säkerligen locka den filmintresserade, den forskningsintresserade och så vidare.

Boken Tävling, träning, tradition kan du bland annat köpa här! 

Text och foto: Jonathan Broberg