Öberg och Akhtar vidare i Combat Games


De två första svenskarna ut i Sportaccord Combat Games var thaiboxarna Marcus Öberg och Martin Akhtar. Både vann sina matcher klart på poäng och är med det klara för semifinaler.

30 augusti 2010  |  Jonathan Broberg


De två första svenskarna ut i Sportaccord Combat Games var thaiboxarna Marcus Öberg och Martin Akhtar. Både vann sina matcher klart på poäng och är med det klara för semifinaler.


Att svensk thaiboxning håller nästan löjligt hög klass visste vi sedan tidigare. Nu har vi fått det bevisat än en gång, då stjärnorna Martin Akhtar och Marcus Öberg vann sina kvartsfinaler i Combat Games.

Marcus Öberg, utsedd till årets svenske kampsportare vid Kampsportsgalan i mars, tävlar i 71-kilosklassen. Marcus fick möta sydafrikanen BAAI Bakhulule. Rapporter gör gällande att Marcus svarade för en fin insats och vann med poängen 5-0.
   – Marcus var totalt överlägsen. Vi trodde att domaren skulle bryta matchen redan i första ronden, men så blev det inte. Marcus slappnade av lite efter sin fina inledning, men var otroligt fokuserad matchen igenom, säger Thaiboxningsförbundets ordförande Fredrik Johnson till budokampsport.se.

Även Martin Akhtar svarade för en bra första match i Combat Games. Han fick möta hemmahoppet Dezheng Zhang i sin kvartsfinal och vann övertygande med 4-1, 63,5 kilosklassen.
   – Ja, Martin hade problem i första ronden som han förlorade. Även den andra ronden var otroligt jämn, men i den tredjebörjade Martin så smått att ta över och han gör sedan en riktigt vass fjärde rond. Men matchen var helt klart en jämn historia.

Fredrik, om du får sia lite om morgondagens semifinaler, hur ser det ut?
   – Marcus Öberg kommer att få möta en Kazakstanier som han borde ha en bra chans emot. När vi såg honom så var det inget som på förhand skrämmer. Martin tror jag personligen kommer att få en tuffare resa mot en eventuell final.

Redan imorgon tisdag 18:00 går semifinalerna.

51
43
52