Rykte placerar Combat Games i Moskva 2013

2 september 2010  |  Tony Svensson

Sportaccord Combat Games avgörs just nu i Kina, med knappt 1600 deltagare från närmare 60 länder. Det har blivit en succé och budokampsport.se har snappat upp ett envist rykte som placerar Combat Games i Moskva till 2013.

Tanken från Sportaccord har hela tiden varit att Combat Games ska stärka kampsporternas varumärke till den grad att allt fler väljs in i OS. Och just OS har varit mallen för Combat Games, som kallats ”kampsports-OS”.

Vidare har tanken varit att Sportaccord Combat Games, likt OS, ska gå vart fjärde år. Det som nu diskuteras på högsta nivå är att förlägga nästa Combat Games i Rysslands huvudstad Moskva till 2013. För att inte krocka med vinter-OS väljer man istället att förlägga spelen till ett udda årtal.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Stefan Stenudd
 

56
48
57