Ingen plats för kampsport på Idrottsgalan

När nomineringarna till den svenska Idrottsgalan släpptes stod det klart att inte heller till kommande gala finns det utrymme för någon budo eller kampsport.Trots ett succéår för idrottare knutna till Svenska Budo & Kampsportsförbundet, blev det ingen nominerad i år.

16 november 2010  |  Jonathan Broberg

När nomineringarna till den svenska Idrottsgalan släpptes stod det klart att inte heller till kommande gala finns det utrymme för någon budo eller kampsport.Trots ett succéår för idrottare knutna till Svenska Budo & Kampsportsförbundet, blev det ingen nominerad i år.

Det blev som det alltid har blivit hittills. Ingen från budo eller kampsport blev nominerad till pris på Idrottsgalan i år heller.

Trots ett 2010 där Svenska Budo & Kampsportsförbundets idrottare plockat internationella mästerskapsmedaljer på löpande band, samt att Sverige fått en och annan proffsvärldsmästare.
   – Även om det är hård konkurrens, tycker jag att det är alldeles uppenbart att de inte förstår vidden av våra idrottares prestationer. Det är synd att vi inte får vara med bland de riktigt stora, trots att våra idrottare sannerligen hör hemma där, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd.

Här är samtliga nomineringar till Idrottsgalan.

Text: Jonathan Broberg
Foto: idrottsgalan.se

2
8
10