Jörgen Kruth blir förbundstränare i thaiboxning


Svenska Thaiboxningsförbundet storsatsar för framtiden. Man gör det med hjälp av svensk kampsports kanske största affischnamn, Jörgen Kruth.
   – Han är klar som förbundstränare och kommer att ansvara för bland annat teknikträningar men även vara involverad i våra landslag, säger Per Bånghäll från Thaiboxningsförbundets styrelse till budokampsport.se
.

20 april 2011  |  Jonathan Broberg


Svenska Thaiboxningsförbundet storsatsar för framtiden. Man gör det med hjälp av svensk kampsports kanske största affischnamn, Jörgen Kruth.
   – Han är klar som förbundstränare och kommer att ansvara för bland annat teknikträningar men även vara involverad i våra landslag, säger Per Bånghäll från Thaiboxningsförbundets styrelse till budokampsport.se
.

Jörgen Kruth är klar som förbundstränare i Svenska Thaiboxningsförbundet. Kruth med all sin erfarenhet som bas kommer att få en hel del varierade uppgifter, bland annat inom teknikutbildning på klubb och landslagsnivå.

Svenska Thaiboxningsförbundets Per Bånghäll säger så här till budokampsport.se angående värvningen av Jörgen Kruth.
   – Vi är otroligt glada över att Jörgen har antagit denna utmaning tillsammans med oss. Han har själv en väldigt funktionell teknik i sin thaiboxning som tagit honom dit han är idag. Vi har två teknikträningar för våra landslag varje år på Bosön, dessa kommer Jörgen att ansvara för. Han kommer även vara den som förbereder förbundet med teknik inför internationella tävlingar.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Mona Thun Lundkvist

51
43
52