Henrik Johansson om Taido-SM


SM i taido är över för den här gången. Henrik Johansson är ordförande för Svenska Taidoförbundet och var även en av arrangörerna av SM. Till budokampsport.se säger han att SM var lyckat för svensk taido.
   – Det var ett bra arrangemang och många fina resultat, som bådar gott inför EM i augusti, säger han.

4 juli 2011  |  Jonathan Broberg


SM i taido är över för den här gången. Henrik Johansson är ordförande för Svenska Taidoförbundet och var även en av arrangörerna av SM. Till budokampsport.se säger han att SM var lyckat för svensk taido.
   – Det var ett bra arrangemang och många fina resultat, som bådar gott inför EM i augusti, säger han.

Taido var den fjärde av SB&K-idrotterna under SM-veckan i Halmstad. Och lagom till taidons SM gjorde världsnamnet Anna Cervin comeback. Det slutade som det brukar för Cervin – med guld, guld och guld.

Henrik Johansson, ordförande i Svenska Taidoförbundet, är mycket nöjd med att Anna Cervin (som lade taidon på hyllan 2009) är tillbaka igen.
   – Hon är ett världsnamn och den främsta vi har inom svensk taido just nu, så det är klart att hennes beslut om att göra comeback betyder mycket för oss. Det är bara och titta på hur hon presterar under SM. Hon vinner tre guld och är den som verkligen sticker ut.

Fast SM handlade inte bara om Anna Cervins återkomst. På herrsidans Jissen fanns ett annat glädjeämne.
   – Philip Högberg vinner guld och det var en liten skräll. Han är ung och lovande och kommer göra sitt första EM i augusti. Det var oerhört roligt att se honom under SM.

Henrik, vad kan SM betyda för svensk taido framgent?
   – Tittar vi på det rent tävlingsmässigt tycker jag att det var ett bra arrangemang, sedan hade vi väl kanske hoppats på mer mediatäckning än vad vi fick. Det jag har sett är att Anna Cervin var med två minuter i direktsändning, annars inget mer. Men SM som helhet var annars lyckat, tycker jag.

Text: Jonathan Broberg