Landslagets läger i kickboxning


I helgen hade landslaget i kickboxning ett läger i Jönköping. Lägret fokuserades till fystester, teknikträning och matchsparring. Dessutom togs truppen till VM senare i höst i Makedonien ut. Budokampsport.se fick hjälp under helgen med rapportering genom landslagets Kim Möller. Detta är hans syn på de två lägerdagarna.

22 augusti 2011  |  Jonathan Broberg


I helgen hade landslaget i kickboxning ett läger i Jönköping. Lägret fokuserades till fystester, teknikträning och matchsparring. Dessutom togs truppen till VM senare i höst i Makedonien ut. Budokampsport.se fick hjälp under helgen med rapportering genom landslagets Kim Möller. Detta är hans syn på de två lägerdagarna.

De två lägerdagarna, lördag och söndag, inleddes under lördagen med maxtester i styrkemoment i syfte att mäta och utveckla de aktivas styrka. Eftermiddagspasset hölls av Kim Eriksson och var inriktat på teknik och kombinationer med nivåskifte. Teknikerna kördes i högt tempo.  gick runt och justerade mindre detaljer i grundteknikerna på utövarna. Alla har små detaljer som kan förbättras, men överlag håller utövarna hög klass.

Därefter var det dags för sparring, i ringen var det matchsparring, i hörnan hårdare sparring med coacher. Dagen avslutades med ett streching och avslappningspass. Alla var nöjda och trötta efter en hård fartfylld dag. Men den positiva inställningen höll i sig ändå.

Dag två började med en föreläsning med David Lega. David Lega är sedan födseln förlamad och med många begränsningar rent fysiskt. Men med en otrolig styrka mentalt. David har ett antal OS och VM-medaljer i simning. Han berättade om sin uppväxt och sin karriär som idrottsman. Att vi ska bedöma vår prestation utifrån oss själv och att tävla med oss själva för att hela tiden förbättra oss individuellt. Ska alla sträva efter att bli bäst , då finns det bara en som är nöjd. Vi kan nöja oss med att bli lite bättre varje dag. Det betyder att imorgon kan vi bli lite bättre och imorgon kan vi bli lite “nöjdare”. Med ett sådant tänk tar vi bort mycket av den yttre press som finns på oss. Vi kan utvecklas och bli bättre varje dag om vi tävlar med oss själv.

Med de orden sagda fortsatte lägret med ett rent boxningspass efter lunchen. Johan Nilsson, före detta svensk juniormästare höll ett mycket uppskattat pass. Betoningen låg på snabba förflyttningar och kontringar, fotarbete och rörelse. Passet avslutades med en genomgång av regler och lite förbundsinfo från ordförande Håkan Ozan.

Eftermiddagens sparringpass höll hög klass och en mängd tuffa ronder avklarades. Även Kim Möller drog på sig handskarna och fick svettas och jobba…

Helgen avslutades med en individuell utvärdering och kritik för vidare utveckling. Både av de aktiva och från förbundets arbete.

Text: och foto: Kim Möller