Svenskt VM-guld i submission wrestling


Den svenska storstjärnan i submission wrestling, Mats Nilsson, försvarade på torsdagskvällen sitt VM-guld från ifjol genom att vinna VM-finalen i 90-kilosklassen mot fransmannen Pierre pilat i Belgrad.
   – Underbart att vinna igen. Ett bevis för mig själv och andra att det inte var flyt förra året, säger han efter det bärgade guldet.

29 september 2011  |  Jonathan Broberg


Den svenska storstjärnan i submission wrestling, Mats Nilsson, försvarade på torsdagskvällen sitt VM-guld från ifjol genom att vinna VM-finalen i 90-kilosklassen mot fransmannen Pierre pilat i Belgrad.
   – Underbart att vinna igen. Ett bevis för mig själv och andra att det inte var flyt förra året, säger han efter det bärgade guldet.

Finalen blev en jämn historia och ett avgörande skede kom i mitten av matchen.
   – Jag fick inledande poäng för att förflytta matchen till golvet. Stångades och stånkade på golvet i någon form av balans mellan att själv vara aktiv och stänga ner hans grejor. Halvvägs in i matchen öppnade han upp lite underifrån och vi bytte positioner väldigt häftigt, men jag ville ha det lite mer och slutade på topp.

Matchen slutade 1-0 till Mats Nilsson.

Text: Jonathan Broberg