Så firar guldmedaljörerna jul – åttonde delen, Therese Gunnarsson

Budokampsport.se fortsätter sin nedräkning inför jul med en artikelserie om våra mästare och mästarinnor under året, för att se vad de ska pyssla med under jul och nyår. Vi har redan kollat julkänslorna med sju av våra guldmedaljörer, nu stämmer vi av julplanerna med världsmästarinnan i kickboxning Therese Gunnarsson.

19 december 2011  |  Jonathan Broberg

Budokampsport.se fortsätter sin nedräkning inför jul med en artikelserie om våra mästare och mästarinnor under året, för att se vad de ska pyssla med under jul och nyår. Vi har redan kollat julkänslorna med sju av våra guldmedaljörer, nu stämmer vi av julplanerna med världsmästarinnan i kickboxning Therese Gunnarsson.

Therese Gunnarsson var både en skräll under VM, fast ändå inte. Ett minst sagt kontrastfyllt år slutade i dur – och på vilket sätt sedan. Men i början av året kändes en VM-satsning som en horisontell dröm. Therese bröt armen – två gånger om – och tvingades motvilligt till vila och rehab under hela våren och sommaren. VM i Makedonien var ändå hennes sikte hela tiden och även om tvivlare fanns, var Therese målmedveten och sugen som kanske aldrig förr. När sedan VM startade var det som vanligt. Gunnarsson är en slow-starter, för att sedan accelerera i sista ronden. Mönstret upprepade sig gång efter annan – och i finalen var det som mest synbart. Gunnarsson låg efter och gick för fullt i sista ronden mot den svåra turkiskan Koblay. Ett par magiska sekunder, ett par rörelser av högsta klass och Gunnarsson fick in en klassisk avslutning – en spark, och en knock. I sista ronden. I en VM-final. Jo, det finns sätt att vinna VM-guld på och så finns det andra sätt…

Om du ser tillbaka på 2011, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – Det har varit ett rätt tufft år för mig idrottsligt eftersom jag bröt armen två gånger detta året, men det andra halvåret fick jag revanch i form av ett mycket efterlängtat guld i VM i K1 kickboxning. Privat har det varit ett rätt så bra år eftersom jag tog högskoleexamen och fick ett jobb som jag trivts mycket bra med. Mina vänner och min familj har som vanligt funnits vid min sida och förgyllt mitt liv.

Hur kommer du att fira julen?
   – Jag kommer att fira med min familj både lillejulafton och julafton, kanske att en och annan vän hänger på och firar med min familj.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – Jag älskar att ge presenter men inte när man känner ett tvång så därför kommer jag varken att ge eller få några julklappar.

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Bara att jag ska försöka fortsatta att tanka positivt och endast omge mig med människor som vill mig och andra gott.

Om du blickar fram mot 2012, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Idrottsligt tror och hoppas jag att det kommer att bli ett kanonår. Jag är jättepeppad att gå många matcher och utmana mig själv som fighter. Personligen tror jag också det kommer att bli bra. Jag har fått ett nytt jobb som jag börjar på efter nyår som jag tror kommer bli grymt kul.

Svenska Budo & Kampsportsförbundet önskar så klart Therese Gunnarsson en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Nästa guldmedaljör ut i artikelserien blir taidolandslagets sprattelgubbe och EM-mästare Sylvester Sandin.

Tidigare artiklar i serien
Karin Edenius (kickboxning)
Mats Nilsson (submission wrestling)
Daniel Andersson (taido)
Sanja Trbojevic (thaiboxning)
Mikael Knutsson (submission wrestling)
Joakim Frederiksen (taido)
Sara Widgren (ju jutsu)

Text: Jonathan Broberg