SB&K presenterar Kampsportsgalan 2012


Den 24:e mars återkommer Kampsportsgalan, för tredje året i rad. Galan hålls, precis som ifjol, i Pelarsalen i Norra Latin i Stockholm.
   – Våra kampsportare nådde under 2011 fantastiska framgångar, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd till budokampsport.se.

1 februari 2012  |  Jonathan Broberg


Den 24:e mars återkommer Kampsportsgalan, för tredje året i rad. Galan hålls, precis som ifjol, i Pelarsalen i Norra Latin i Stockholm.
   – Våra kampsportare nådde under 2011 fantastiska framgångar, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd till budokampsport.se.

På Kampsportsgalan belönas Sveriges främsta kampsportare i tio olika kategorier. Vinnarna utses av en jury, förutom i kategorin folkets pris, där den som får flest röster vinner.

Kampsportsgalan 2012 äger rum lördagen den 24 mars i Pelarsalen på Norra Latin vid Norra Bantorget i Stockholm och är öppen för allmänheten. Nomineringar kan göras via www.kampsportsgalan2012.se. Där säljs även biljetter.
   – Våra svenska kampsportare nådde under 2011 fantastiska framgångar i internationella mästerskap. Mycket större än vad som står i paritet till de relativt begränsade resurserna vi har i Sverige. En förklaring kan vara att vi var relativt tidigt ute i Sverige och att vi har en längre tradition än många känner till. Samtidigt har det ökande intresset i Sverige och de senaste årens framgångar lett till att vi har fått lite bättre träningsmöjligheter, säger Stefan Stenudd, ordförande för Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

“Krävs mognad och inre frid”
På Kampsportsgalan delas priser ut i följande tio kategorier: Årets ledare, årets genombrott, årets klubb, årets mästare, årets mästarinna, årets kampsportare, Svenska Budo & Kampsportsförbundets hederspris, årets förebild, årets traditionella utövare och folkets pris – guldtsuban.
   – Det finns vissa som tror att kampsport handlar om att vinna ett krig i ringen. Men de utövarna kommer sällan så långt inom idrotten. För att bli riktigt bra krävs en mognad och inre frid, något som kanske passar oss lugna och behärskade svenskar, säger Stefan Stenudd, ordförande för Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

Efter genomgång av allmänhetens förslag nominerar juryn fyra idrottare i varje kategori, förutom i kategorin folkets pris.

Juryn består i år av åtta profiler inom svensk kampsport:
Rickard Nordstrand, en av Sveriges främsta kampsportare genom tiderna
Caroline Ek, Sveriges mest meriterade kvinnliga kickboxare
Lisa Pihl, submission wrestling-utövare och före detta kampsportsskribent på Fighter Magazine
Helena Hugosson, landslagskvinna i jujutsu och informatör på Svenska Jujutsufederationen
Henrik Engelkes, en av Sveriges mest framstående idrottare inom iaido och aikido,
Joakim Borgudd, kampsportsjournalist på bland annat Helsingborgs Dagblad,
Susanne Rönnqvist, konferencier på kampsportsgalorna Superior Challenge
Stefan Stenudd, ordförande för Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

För mer information samt nominera din favorit till juryn, se www.kampsportsgalan2012.se.  

Text: Jonathan Broberg