De nominerade – Årets mästare

Inför Kampsportsgalan nästa lördag börjar vi nu nedräkningen genom en kortare genomgång av samtliga galans nominerade. Vi börjar med Årets mästare.

16 mars 2012  |  Jonathan Broberg

Inför Kampsportsgalan nästa lördag börjar vi nu nedräkningen genom en kortare genomgång av samtliga galans nominerade. Vi börjar med Årets mästare.

Mats Nilsson
Den finurlige och mycket sympatiske helsingborgaren Mats Nilsson lyckades strålande under VM i submission wrestling i Belgrad – och passade på att skriva ett stycke svensk idrottshistoria också. Nilsson lyckades med bedriften att försvara sitt VM-guld, något ingen annan svensk i submission wrestling gjort förut. Nilssons VM-framgång blir än större om man betänker att han även lyckats väl med en proffssatsning inom MMA, vid sidan om sitt SW-satsande.

Mikael Knutsson
Den store göteborgaren Knutsson har legat långt fram i både EM och VM förr. Därför var det ingen större överraskning att han tillslut, rätt komfortabelt, kunde vinna EM i Odessa i -110-kg. Knutsson hade under 2011 ett mycket fint år och vann även medalj på VM under hösten.

Sanny Dahlbeck
Den unge thaiboxaren som beskrivs som svensk kampsports näste storstjärna slog igenom med dunder och brak under Rumble of the kings på Hovet. I en fyrmannatävling motsvarande Nordiska mästerskapen visade Dahlbeck upp en thaiboxning som räckte till en övertygande seger.

Reza Madadi
Vann ett mästarbälte under Valborgsmässoafton på MMA-galan Superior Challenge. I en väldigt tuff och jämn match mot svåre amerikanen Rich Clementi visade ”Mad dog” en strålande attityd och krigarhjärta. Det blev karriärens kanske största seger. Hittills.

Förra årens vinnare av Årets Mästare
2010 – Björn Kjöllerström
2011 – Mats Nilsson

Text: Jonathan Broberg

0
0
0