Thaiboxningen undersöker möjlighet att bryta sig ur SB&K

29 mars 2012  |  Jonathan Broberg


Thaiboxningsförbundet ska undersöka möjligheten att bryta sig ur Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Det beslutades under thaiboxningens årsstämma i januari.
”För medlemmarnas skull hoppas jag att Muay Thaiförbundet tänker om”, skriver Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd i en kritisk krönika idag på budokampsport.se.

Med blickarna fästa, sannolikt, mot karate och hur den idrotten blev ett eget SF direkt under RF och därigenom lämnade Svenska Budo & Kampsportsförbundet tittar även Svenska Muay Thaiförbundet.

Det beslutades under thaiboxningens årsstämma i januari. Detta är inget okontroversiellt ämne och även om SB&K förr ynglat av sig idrotter till SF direkt under RF skiljer sig dessas situation markant från den thaiboxningen nu befinner sig i.
” Det kan också visa sig vara pengar kastade i sjön. Muay Thai har inte alls samma ställning i RF som judo, taekwondo och karate. Idrotten har ju bara funnits med i RF-familjen några år, och detta enbart för att SB&K beslutade att ta in den i våra led”, skriver Stenudd.

Han ställer sig också en smula undrandes till det faktum att thaiboxningnen på stämman beslöt att öka medlemsavgifterna till det dubbla, försäkringen oräknat.
”Jag såg i protokollet från Muay Thais årsmöte att blott 18 klubbar var representerade när beslutet fattades. En så stor fråga hade det förstås varit bättre att få ett bredare beslut om”, skriver han.

För att läsa hela krönikan, klicka här.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Magnus Hartman

1
5
4