Widlund går ny stor match på lördag

MMA-debut, match på Dream och en hel del annat. Sedan flytten från Sverige till USA har det hänt en hel del kring Nils Widlund. Och på lördag går han match i thaiboxning på Hard Rock Hotel i Las Vegas.
   – Formen är väldigt bra, säger han till budokampsport.se inför matchen.

9 maj 2012  |  Jonathan Broberg

MMA-debut, match på Dream och en hel del annat. Sedan flytten från Sverige till USA har det hänt en hel del kring Nils Widlund. Och på lördag går han match i thaiboxning på Hard Rock Hotel i Las Vegas.
   – Formen är väldigt bra, säger han till budokampsport.se inför matchen.

En av Sveriges mest lovande kampsportare Nils Widlund går på lördag en ny stor match i thaiboxning. Han möter kanadensaren och regerande titelhållaren i organisationen WBC Matt Embree.

Matchen blir Widlunds första sedan nyårsgalan på Dreams där han håll jämna steg i första ronden mot Yuta Kubo.
   – Det ska bli roligt att få fightas i Las Vegas, det har ju alltid varit lite av en dröm. Nu kommer dessutom ett par polare flyga ner till fighten och se den live vilket gör det extra roligt.

Hans motståndare Matt Embree har han bra koll på. Samtidigt som Widlund själv tror på sin egen kapacitet.
   – Matt Embree som jag möter är en thaiboxare i världsklass och det är första gången jag går i fulla thairegler, så det ska bli intressant och se hur jag klarar mig där. Jag har tränat på riktigt bra och min stil brukar kunna förvirra traditionella thaiboxare så jag har en bra magkänsla.

Dessutom lovar han att formen är bättre nu än när han på endast tio dagars varsel tog matchen mot Kubo på Dream
   – Formen är väldigt bra. Har tränat väldigt hårt i åtta veckor inför denna fight och haft väldigt bra träningspartners. Lagt stort fokus på kondition också som brukar vara min akilleshäl. Matchen som går i fulla thaiboxningsregler kommer att livestreamas och således följas på denna länk.

Text: Jonathan Broberg