Tre svenska VM-guld i thaiboxning

För en liten stund sedan avgjordes damernas finaler i VM i thaiboxnng i S:t Petersburg. Och det blev trippla svenska guld. Debutanten Jennifer Österlin, regerande världsmästarinnan Elina Nilsson och Lina Länsberg.
   – Känns helt otroligt, jag kan inte fatta det, säger Elina Nilsson direkt efter finalen.

12 september 2012  |  Jonathan Broberg

För en liten stund sedan avgjordes damernas finaler i VM i thaiboxnng i S:t Petersburg. Och det blev trippla svenska guld. Debutanten Jennifer Österlin, regerande världsmästarinnan Elina Nilsson och Lina Länsberg.
   – Känns helt otroligt, jag kan inte fatta det, säger Elina Nilsson direkt efter finalen.

På onsdagseftermiddagen startade damernas finalpass i VM i thaiboxning i S:t Petersburg. Och det blev svenskt storslam då första Jennifer Österlin vann sin final, sedan följde Elina Nilsson upp den med att vinna över fransyskan Laetitia Bakissy och Lina Länsberg blev mästarinna i kavaj då hennes finalmotståndare inte kom till start.

Så här säger Sveriges tre färskaste världsmästarinnor efter finalerna:

Lina Länsberg (-63,5kg):
   – Jag har överträffat mg själv under detta VM och vunnit tre tuffa matcher fram till finalen. Jag är lite besviken att finalen inte blev av, men samtidigt otroligt glad för mitt guld. Det känns overkligt.

Jennifer Österlin (-67kg):
   – Jag inledde finalen i ett högt tempo och fick in en spark på hennes underben och domarna bröt matchen i slutet på första ronden. Det känns helt otroligt. Att vara med i landslaget för första gången i våras, och då vinna EM-guld och nu detta. Det går inte att beskriva. Jag är hur lycklig som helst.

Elina Nilsson (-71kg):
   – Jag kom till VM som regerande mästarinna och jag försvarar min titel. Jag vet inte om någon gjort det förr. Det känns otroligt skönt och jag är så klart oerhört lycklig, men samtidigt väldigt trött. Jag kan inte riktigt fatta det ännu.

Och imorgon är det dags för herrarnas A-finaler där Sverige har två nya guldchanser genom Giang Hoang (-51kg) och Sadibou Sy (-86kg).