Jessica Folcker klar som prisutdelare på Kampsportsgalan

Sångerskan Jessica Folcker är utrustad med ett gediget kampsportsintresse och hon är nu klar som prisutdelare på Kampsportsgalan den 23:e mars på Berns Salonger i Stockholm.
   – Det känns fantastiskt kul och mycket spännande, säger hon till budokampsport.se.

19 mars 2013  |  Jonathan Broberg

Sångerskan Jessica Folcker är utrustad med ett gediget kampsportsintresse och hon är nu klar som prisutdelare på Kampsportsgalan den 23:e mars på Berns Salonger i Stockholm.
   – Det känns fantastiskt kul och mycket spännande, säger hon till budokampsport.se.

Kampsportsgalan 2013 närmar sig allt mer. Den 23:e mars öppnas den fjärde galan i ordningen på Berns i Stockholm.

En av de som kommer att förgylla kvällen och dela ut pris är sångerskan Jessica Folcker.  Hon har själv aldrig tränat kampsport men kampsporten har ändå funnits i hennes liv.
   – Min bror har tränat MMA på Pancrase hos Omar (Bouiche), mina barn utövar taekwondo och många vänner till mig håller också igång med kampsport. Så det är absolut något som funnits runt mig.

Men faktum är att Jessica Folcker faktiskt gått en boxningsmatch mot Åsa Sandell i New York. Detta i tv-programmet Elixir.
   – Haha, det var de värsta tre veckorna i mitt liv. Jag känner Paolo Roberto sedan barnsben och han ringde mig när det var dags för programmet och sa ungefär att jag hade tre veckor på mig att lära mig boxas, och sedan skulle jag möta Åsa Sandell i ringen. Träningen under de tre veckorna är bland det vidrigaste jag har gått igenom, samtidigt en väldigt nyttig erfarenhet.

Ofta får kampsportare värja sig emot allmänhetens ofta oförtjänta kritiska uppfattningar, något som Folcker anser är direkt felaktigt.
   – När jag ser kampsport på tv och så kan jag också tycka att det ibland ser otäckt ut, men då kan jag ju välja att inte titta. Så länge som det är godkänt och reglerat måste det väl ändå vara upp till varje individ vad de själva vill göra. Jag har uppfattningen om att kampsport är ett sätt att kanalisera en energi på, lika väl som hockey, ridning och fotboll är det.

För allmänheten är Jessica Folcker främst förknippad med sina musikaliska kvaliteter, men även om musiken präglar en stor del av hennes vardag hinner hon med en hel del annat. Som skateboard, skidåkning, klättring och sina fyra barn.
   – Jag är en person fylld med energi och relativt impulsiv också. Min familj är så klart jätteviktig för mig. Jag tycker om att resa och träffa vänner. Och så är jag social i jobbet, där jag inte enbart är sångare. Två gånger i veckan jobbar jag lite mer ytligt, så att säga – med tv, vilket är mycket roligt också. Jag gillar att kastas in i olika nya sammanhang.

Så att vara en av prisutdelarna på Kampsportsgalan är också att kastas in i nytt sammanhang – något du alltså gillar?
   – Ja, det ska bli oerhört spännande och det känns fantastiskt kul att få vara en liten del av detta. Jag ser mycket fram emot kvällen och hinna umgås lite med kampsportare, det ser jag som en stor ära.

Jessica släpper dessutom i slutet av mars ny singel ”Who am I” som ni kan höra här.

Text: Jonathan Broberg