Årets pristagare – Kampsportsgalan 2013

Årets kampsportsgala hölls kvällen till ära på Berns anrika salonger mitt i centrala Stockholm. Med Sveriges bästa kampsportare på plats skapades en praktfull inramning när nya stjärnskott och erfarna legender belönades för sina insatser från året som gått.

23 mars 2013  |  Tony Svensson

Årets kampsportsgala hölls kvällen till ära på Berns anrika salonger mitt i centrala Stockholm. Med Sveriges bästa kampsportare på plats skapades en praktfull inramning när nya stjärnskott och erfarna legender belönades för sina insatser från året som gått.

Årets konferencierer bestod av den erfarna programledaren och kampsportsfantasten Thabo Motsieloa och den fd världsmästaren, och en av thaiboxningens pionjärer, Magdalena Kowalczyk. Den färgsprakande duon bjöd på en underhållande blandning av glödande passion och egna anekdoter när de lotsade publiken genom kvällens prisutdelning.

Galan inledes med att juryn utnämnde Jennifer Österlin till Årets Genombrott. Jennifer har haft ett år fyllt av framgångar och med både EM och VM-guld i bagaget tog hon även hem titeln som Årets Mästarinna. I sitt tal berättade hon om glädjen att  få representera Sverige internationellt.

– “Största äran är att få ha svenska flaggan runt axlarna och representera vårt land”.

En annan av kvällens vinnare var Alex Tobiasson Harris som utsågs till Årets Mästare. En thaiboxare som följde upp 2011 med ett ännu bättre 2012, proffstitlar till trots lyfte han i sitt tacktal fram sitt första SM-guld som bästa minne. 

Vinnaren av Årets Förebild, Amir Albazi, berättade om sina egna erfarenheter av ledare inom idrotten och framhöll vikten av att stötta ungdomar både i och utanför träningslokalen.Talet inspirerade till en spontan insamling till förmån för ungdomar som är aktiva inom kampsporten, en fin gest från alla kvällens gäster.

Mona Sahlin fortsatte galan genom att dela ut pris till Årets Ledare. Utmärkelsen gick till mannen bakom Alexander Gustafssons framgångsrika utveckling, Andreas Michael. Med ett tal fyllt av ödmjukhet tog han emot ett av kvällens finaste priser. Alexander Gustafsson själv belönades med priset Årets Kampsportare och passade på att lova vinst i Globen den 6:e april. Något vi alla ser fram emot!

Ett av tillställningens många utropstecken var vinnaren av Folket pris, Reza Madadi, som genom hans känslofyllda tacktal lockade till både skratt och eftertanke. Alexander Gustafsson själv röstades av juryn fram till årets kampsportare Alexander Gustafsson själv röstades av juryn fram till årets kampsportare  Med över 4000 röster tog Reza Madadi hem Folkets pris, Guldtsuban, för tredje gången i rad.Tillställningens sista tal lockade fram skratt och hejarop när pristagaren med sin charmiga stil tackade för utmärkelsen. 

Övriga pristagare var Jan Hermansson som tilldelades Årets Hederspris för sitt arbete med aikido, IF Fight Zone Stockholm som vann pris för Årets Klubb och Howard Collins som fick utmärkelsen för Årets bästa traditionella utövare.

Ett uppskattat inslag som också bör nämnas var Martin Blads briljanta uppvisning av capoeria liksom den imponerande jodouppvisningen som framfördes av landslagets Sida Yin och Jesper Waldestål.

I afton har vi uppmärksammat några av de fantastiska idrottsprestationer vi sett under 2012, tillsammans med aktiva och ledare har vi kammat hem hela 53 medaljer i internationella sammanhang. Med förra årets ljusglimtar i minne ser vi med spänning och förväntan fram emot vad 2013 kommer att erbjuda!