SM i ju jutsu – dagens vårtecken

Årets SM-tävlingar arrangerades av kampidrottsföreningen SKIFT och hölls under lördagen i Sollentuna. Den svenska ju jutsun har det senaste året haft ett uppsving genom fantastiska prestationer i både VM och German Open. Den uppåtgående trenden avspeglades även i många av dagens matcher, något som lyste upp i det dystra aprilvädret.

13 april 2013  |  Tony Svensson

Årets SM-tävlingar arrangerades av kampidrottsföreningen SKIFT och hölls under lördagen i Sollentuna. Den svenska ju jutsun har det senaste året haft ett uppsving genom fantastiska prestationer i både VM och German Open. Den uppåtgående trenden avspeglades även i många av dagens matcher, något som lyste upp i det dystra aprilvädret.

Dagen var fylld av spännande matcher där etablerade utövare mötte nya talanger. En av de som höll för favoritskapet var den lovande 18-åringen och VM-silvermedaljören Fredrik Widgren från Nacka Dojo. Efter förlust mot världsmästaren Percy Kunsa i The Lord of the Games 24:e mars var det en fokuserad Fredrik Widgren vi fick se i SM-turneringen. Fredriks sista match gick mot klubbkamraten tillika landslagsmedlemmen Joakim Wallberg. Matchen inleddes i ett högt tempo där Fredrik utmärkte sig i alla de tre poänggivande momenten.

– Jag är väldigt glad för guldet även om matchen var mot en klubbkamrat. Vi tränar dagligen med varandra så båda har en rätt bra uppfattning om hur den andra fightas, säger Fredrik till budokampsport.se.

Fredrik berättar att SM-tävlingarna är en del av hans uppladdning inför World Games som äger rum i slutet av juli. Hans förhoppning är att där få möta fransmannen Kunsa en tredje gång.

– Den senaste matchen oss emellan kändes betydligt bättre än VM-finalen och jag är riktigt sugen på revansch, säger Fredrik.

I partävlingen vann den erfarna duon Malin Persson och Maria Eriksson. Tillsammans visade de upp ett samstämt register av snabba tekniker vilket lovar gott inför sommarens World Games.

Övriga resultat från dagens SM-tävlingar kommer upp på hemsidan under kvällen.

 

Text: Annie Bondefelt

0
0
0